Neler yeni

Almanca "kaum vs. wenig" Nedir? Nasıl Ayırt Edilir?

almanca-kaum-vs-wenig-nedir-nasil-ayirt-edilir.jpg

Almanca "kaum vs. wenig" Nedir? Nasıl Ayırt Edilir?

Şimdi arkadaşlar, o meşhur kahve masası sohbetlerimizin en can alıcı noktalarından birine geldik: Almancada "kaum" ve "wenig" ikilisinin o sinsi kafa karışıklığı... Yıllarca Almanya'nın tozunu yutmuş, sokak ağzından üniversite kürsüsüne kadar her yerde Almanca'nın tadına bakmış biri olarak, bu iki kelimenin ne kadar çok hata kaynağı olduğunu çok iyi bilirim. Hatta benim eski öğrencilerimin çoğu, "Hocam, bu ikisi beni bitiriyor!" diye gelirdi. Durun bakalım, bitirmiyor, bitirmeyecek! Bugün bu düğümü öyle bir çözeceğiz ki, bir daha karıştırmayacaksınız, söz veriyorum. Püf noktalarıyla, mantığıyla, örnekleriyle, hatta o meşhur "eşek köprüleriyle" (Eselbrücke) beyninize kazıyacağız bu farkı. Hadi bakalım, çaylar kahveler hazırsa dalıyoruz konuya...

### Temel Fark ve Mantık: Yokluğun ve Azlığın İki Yüzü

Şimdi düşün bir, "kaum" dediğimiz şey aslında bir eylemin, bir durumun neredeyse hiç gerçekleşmediğini, gerçekleşmesinin çok zor olduğunu ya da yok denecek kadar az olduğunu vurgulayan bir zarf. Yani işin içinde bir "negatiflik" iması var, bir "neredeyse hiç" durumu. Öte yandan, "wenig" ise bir miktar belirtiyor; sayılamayan şeyler için "az", sayılabilen şeyler için "birkaç" anlamına gelebilir, ama her halükarda bir "miktar" ifade eder. Burada bir yokluk iması değil, somut bir azlık söz konusu. Biri "neredeyse hiç", diğeri "az

Aşağıdaki konularda ilgini çekebilir:

Almanca "oft vs. häufig" Nedir? Nasıl Ayırt Edilir?
Almanca "der Mast vs. die Mast" Nedir? Nasıl Ayırt Edilir?
Almanca "der Verdienst vs. das Verdienst" Nedir? Nasıl Ayırt Edilir?
Almanca "der Mensch vs. das Mensch" Nedir? Nasıl Ayırt Edilir?
Almanca "mieten vs. pachten" Nedir? Nasıl Ayırt Edilir?

<-- AlmancaForum -->

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst Alt