Neler yeni

Willkommen im Almanca Forum

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerimizle sohbet edebilir, bildirimleri alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsiz, öyleyse ne bekliyorsunuz?

Genel Ben galip06. Benim Almanya Sürecim

Üst konunun geneli ile alakalı konu açarken kullanılır

galip06

Çalışkan
Üye

Kullanıcı Adınız galip06

Herkese merhaba. Ben Galip, Türkiye’den katılıyorum. Almanca öğrenme sürecindeyim ve bu forumda hem bilgi edinmek hem de deneyim paylaşmak istiyorum. Herkese başarılar dilerim.

Almanca Dil Seviyeniz Şu an A1-A2 seviyesindeyim. Hedefim önce B1, ardından B2 seviyesine ulaşarak Almanya’da eğitim ve çalışma hayatına hazırlanmak.

Almancayı nerede ve nasıl öğrendiniz? Şu anda Almancayı kendi imkânlarımla öğreniyorum. Kitaplar, mobil uygulamalar, YouTube videoları ve internet kaynaklarından düzenli olarak çalışıyorum. Zamanla bir kurs veya sertifika programına da katılmayı düşünüyorum.

Kelime Öğrenme Tekniğiniz Yeni öğrendiğim kelimeleri cümle içinde kullanmaya çalışıyorum. Düzenli tekrar yapıyor, flashcard (Anki vb.) kullanıyor ve her gün belirli sayıda yeni kelime öğrenmeye özen gösteriyorum.

Ne kadar süredir Almanca öğreniyorsunuz Yaklaşık birkaç aydır düzenli olarak Almanca çalışıyorum ve her gün kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Mesleğiniz nedir? Hukuk öğrencisi (Law Student / Jurastudent)

Denklik aldınız mı? Hangi eyalet? Ne kadar sürdü? Henüz denklik başvurusu yapmadım. Süreç hakkında bilgi topluyorum ve ilerleyen dönemde başvurmayı planlıyorum.

Öneri ve Tavsiyeler Yeni başlayanlara tavsiyem, her gün kısa da olsa düzenli çalışmalarıdır. Dil öğrenirken konuşma pratiği yapmaktan çekinmeyin. Sabırlı ve istikrarlı olmak en önemli noktadır.